Fluit en Tamboerkorps / Schutterij
St Joris - St Joost

 

Logo
Algemeen
- Wat is een schutterij
Schutterij
- Opbouw kogels
- Maken kogels
Muziekkorps
- Repertoire
De Koningsgalerij sinds 1994

Afbeelding 4 t/m 6. Totaal zijn er 28 afbeeldingen.

 
 

Koning 2017 : Ton Meuwissen - vormt samen met Anita Meuwissen het koningspaar.

Op 18 september 2016 vond het inmiddels 24e koningsschieten plaats voor onze schutterij. Er deden 5 schutters mee in de strijd voor het koningsschap 2017.

Na een welgemikt schot, het 167e, viel de vogel omlaag bij Ton Meuwissen. Hij loopt voor het 3e jaar als koning, maar is toch geen keizer.

Samen met zijn vrouw Anita zal hij St. Joris vertegenwoordigen als koningspaar in het seizoen 2017.

Koning 2016 : Wendy Vergoossen - vormt samen met Ton Meuwissen het koningspaar.

Op 6 september 2015 vond het 23e koningsschieten plaats.Er waren 10 deelnemers. Dit jaar was het zeer spannend. Peter Bakkes wist met het 110e schot de vogel los te schieten, maar helaas bleef hij hangen aan de onderkant.
Het heeft tot het 117e schot geduurd voordat de vogel echt viel. De gelukkige was Wendy Vergoossen die samen met Ton Meuwissen de vereniging gaat vertegenwoordigen tijdens de schuttersfeesten. En niet te vergeten bij hun eigen bondsfeest.
Een mooie bijkomstigheid is dat haar ouders koningspaar zijn bij zustervereniging St. Antonius Slek.

Koning 2015 : Ton Meuwissen - vormt samen met Anita Meuwissen het koningspaar.

Op zondag 21-9-2014 vond het jaarlijkse koningsschieten van schutterij St. Joris plaats. In een spannende strijd streden Anita Meuwissen, Ton Meuwissen, Nicole Bakkes, Peter Bakkes en Geert Knoben om de hoogste eer.
Het was uiteindelijk Ton Meuwissen die met het 145e schot de nieuwe koning van St. Joris is geworden. Ton zal met zijn vrouw Anita samen het koningspaar 2015 vormen. Ton is geweerdrager in de schutterij en Anita speelt piccolo. Twan, hun zoon, is burgerkoning 2015 waardoor er 2 koningen in huize Meuwissen zijn.